yoga-for-healthy-sex-722x406.jpg

YOGA & MOR(e)

Yogalessen met Elmora

Slow Down Yoga

Dit is een les waar Restorative Yoga en Yin Yoga gecombineerd worden. Het zelfhelende vermogen van het lichaam wordt bekrachtigd door meridianen te stimuleren met yin houdingen en lichaam en geest volledig te ontspannen met technieken van Restorative Yoga. Rekwisieten zoals kussens en yoga-blokken helpen en ondersteunen het lichaam in deze les. 

Deze les is voor iedereen die van ontspanning houdt of dit vaker zou willen doen. Ook wanneer je herstellende bent van lichamelijk letsel, ziekte of stress is deze een les zeker iets voor jou.

Yin & Hatha Flow

Yin & Hatha Flow is een combinatie van stretchende houdingen en houdingen die statisch of vloeiend worden uitgevoerd.

De stretchende Yin-houdingen stimuleren en versterken het herstel van bindweefsel, gewrichten en meridianen. Spieren en bindweefsel komen in balans door de zachte Yin stretches die meestal 3-5 minuten aangehouden worden, maar soms ook langer.

Het Hatha gedeelte is iets actiever. Tijdens de asana’s (yoga-poses) beoefening wordt gelet wordt op zowel de houding van het lichaam als de ademhaling.  Soms is de asana's statisch, maar Hatha Yoga kan ook dynamisch bewegen zijn zodat er een flow ontstaat.

Tijdens deze les is er aandacht voor het lichaam, ademhalingstechnieken en meditatie. 

Yin & Hatha Flow Yoga is een vorm die voor iedereen, beginner of (meer) gevorderd heel goed te volgen is. Een fijne balans van Yin en Yang.​

 

Het lesrooster vind je hier:

 

Wil je meer weten over de verschillende Yoga stijlen? ​