top of page

zo 11 jul

|

Vlaardingen

DIY Shaman Drum

March to the beat of your own drum!

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
DIY Shaman Drum
DIY Shaman Drum

Tijd en locatie

11 jul 2021, 10:00 – 17:00 CEST

Vlaardingen, Vlaardingen, Nederland

Guests

Over het evenement

March to the beat of your own drum!   Op zondag 11 juli organiseren wij een workshop waarin jij je eigen unieke sjamaan-drum kan maken.

Misschien staat het maken van een Sjamaandrum al een tijdje op jouw bucketlist, of misschien word je nu onverklaarbaar aangetrokken tot deze workshop. Dat is de aantrekkingskracht van de drum. Sommige dingen in het leven zijn nu eenmaal onverklaarbaar, dat is het wonderlijke en de magie van het leven.

De bijzondere krachten van de Sjamaandrum

Of je nu een fan bent van R&B, Rock, Opera, Native American, of andere muziekvormen, allemaal gebruiken ze drums. De klank en het ritme van de drum doet iets met ons, fysiek, mentaal en emotioneel. Ook klinkt de energie van de drum door in ons energie lichaam. Heel vreemd is dat niet, want in vrijwel elke cultuur die op aarde bestaat, of heeft bestaan, is de drum/ trommel een belangrijk onderdeel van ceremonies en feestdagen.

Drummen wordt ook gebruikt voor genezing. Je lichaam resoneert met de beats omdat het zich instinctief herinnert de hartslag, liefde en veiligheid van de moeder(figuur). Op een dieper niveau resoneren we met de hartslag van moeder aarde,

Drummen werkt heel helend; onderzoek geeft aan dat drummen de fysieke genezing versnelt, het immuunsysteem stimuleert en helpt bij het loslaten van emotionele trauma's. 

Het activeert ook de aanmaak van onze gelukshormoontjes:

- Dopamine, ons aandrijfhormoon; versterkt de innerlijke drive en motivatie.

- Serotonine, heteelgoodhormoon; verbetert de stemming, vermindert angstgevoelens.

- Oxytocine, knuffelhormoon; verhoogt het gevoel van vertrouwen en gehechtheid, vermindert stress.

- Adrenaline en noradrenaline, stresshormoon; zorgt voor kortdurende, positieve stress, verhoogt de concentratie

- Endorfine, energiehormoon; pijnstillend, versterkt de motivatie

- Fenylethylamine, lusthormoon; verhoogt lustgevoel en gevoel van verliefdheid 

Kortom; de sjamaan-drum brengt ons (nog meer) Joy & Happiness!!

De sjamaan-drum die jij tijdens deze workshop gaat maken heeft een diameter van 40cm en wordt opgespannen met een geitenvel (met haar). Weet dat alle geiten hun leven buiten en vrij hebben kunnen leven, en dat geen van de geiten is om de vacht gestorven. Dit gegeven is voor ons erg belangrijk, daarom kopen we de huiden enkel bij een betrouwbare verkoper. Zo weten we dat de dieren een goed leven hebben gehad en dat de eigenaar een eerlijke prijs krijgt voor de huid. 

Anders dan bij de meeste drum-workshops, krijgt jouw drum een spansysteem zodat de drum gespannen en ontspannen kan worden.

Wij zorgen dat alle materialen aanwezig zijn, zodat jij een mooie eigen drum kan creëren. Aan het eind van de dag ga jij naar huis met jouw drum en krijg je van ons drumstok, een stok om mee te slaan 😉

Wanneer: Zondag 11 juli 2021, 10:00 - 17:00 uur (richtlijn)

Waar: Trimpad 32, 3135 GA vlaardingen.

Jouw investering: 185 € (particulieren incl. btw, b2b ex. btw)

Workshop is inclusief al het materiaal, onbeperkt koffie en thee, en een gezonde lunch.

Deel dit evenement

bottom of page