top of page
sound healing website 1366 x 700 px.png

Sound Healing

 

Een oude methode om genezing te bevorderen is Sound Healing ofwel;  Sound Therapy (klanktherapie). Ook in onze hedendaagse westerse maatschappij biedt Sound Healing vele voordelen en is een bijzondere en krachtige therapeutische vorm om nieuwetijdsziektes als stress en angst te verlichten. Geluiden kunnen helende eigenschappen hebben waardoor geluidstherapie een effectieve methode is om iemands gemoedstoestand te stimuleren, stress te verlichten, energie in balans te brengen en de nachtrust te helpen reguleren en verbeteren. Een Sound Healing, ook wel Sound Bath genoemd, is een akoestische meditatieve helende reis die het lichaam ontspant, de denkgeest met alle gedachten kalmeert en de natuurlijke genezingssystemen van je lichaam activeert.

Hoe het werkt:

Sound Therapy ontspant het lichaam en remt de stressreactie af door het parasympathische zenuwstelsel te activeren. Het parasypathische zenuwstel is het zenuwstelsel wat actief of dominant is wanneer we onspannen. Het helpt de hartslag te vertragen, de bloeddruk te verlagen en de genezing van het lichaam te activeren. Tijdens een Sound Healing  wordt gebruik gemaakt van een breed scala aan genezende geluidsinstrumenten, waaronder speciaal afgestemde gestemde gongs, kristallen klankschalen, Tibetaanse schalen en meer om een ​​helende klank-ervaring te creëren waardoor cel van jouw lichaam resoneert en activeert. Sound Healing is zo effectief omdat het ons mentaal, emotioneel, en fysiek beïnvloedt. De verschillende geluidstrillingen werken op gunstige manieren in op ons fysieke en energetische lichaam. Na een healing voel je je tot rust gekomen, ontspannen en is het helder en kalm in body & mind.

 

De voordelen van klank therapie zijn:

Activeert hogere staten van bewustzijn

Ontgrendelt energie blokkades

Verlicht angst en stress

Brengt ontspanning

Bevordert diepe meditatie

Verhoogt de duidelijkheid

Verbetert het concentratievermogen

Verlicht slapeloosheid

Vermindert depressie

Normaliseert de bloeddruk

Verlicht fysieke pijn

Laat emotioneel trauma los

 

Klanktherapie wordt al duizenden jaren beoefend. Wetenschappelijk bewijs toont aan dat bepaalde vormen van klanktherapie ertoe leiden dat beschadigde menselijke DNA-strengen zichzelf herstellen. Geluidsfrequenties kunnen vitaliteit en genezing bevorderen, en het geluksgevoel vergroten.

 

De gong- en klankschaal-trillingen beïnvloeden het lichaam en zijn meridianen. Het maakt blokkades los, vermindert spanning en stimuleert de bloedsomloop. De gong verandert de gevoelens die geblokkeerd zijn door de gedachten die de gevoelens ondersteunen en herscheppen door te snijden.

Sound Healing kan ondersteunend ingezet worden in een genezingstraject.

 

Wetenschappelijk bewijs toont aan dat geluidsgenezing kan helpen bij het genezen van artritis, kanker, tinnitus, auto-immuunziekten en meer met behulp van trillingsfrequenties. Veel onderzoeken die over de hele wereld zijn uitgevoerd, bevestigen dat deze oude geneeswijzen, die al eeuwen bestaan, op een meer natuurlijke manier helpen bij het genezingsproces. Dr. Mitchell Gaynor, de directeur van medische oncologie bij het Strang Cornell Cancer Prevention Center, zei dat wanneer mensen ontspannen zijn als gevolg van het luisteren naar geluidsfrequenties, hun hartslag stabiel is, hun ademhaling diep en langzaam is en hun stresshormonen afnemen, waardoor het immuunsysteem om efficiënter te functioneren, de bloeddruk te verlagen en natuurlijke opiaten vrij te maken.

 

Klaar om het te ervaren? Boek een sessie met Elmora.

Elmora is een internationale welzijnsbeoefenaar, docent en trainer, gespecialiseerd in de herstellende en helende kracht van (geluids)frequentie en vibratie. Met haar jarenlange ervaring in het bestuderen, begeleiden en onderwijzen van Sound Healing, Sound Baths, Energie-werk, Ademwerk, Lichaamswerk, Yoga en Meditatie, is haar benadering persoonlijk, versterkend en opbeurend.
Elmora heeft mediatieve klank sessies gegeven in verschillende kerken en retraite centra. Voor een privé sessie kan je terecht in haar prachtige studio in Vlaardingen. Ook is het mogelijk om met meerdere mensen een Sound Healing te boeken of deel te nemen aan één van de groepshealings. Kijk in de agenda om een groepshealing te boeken.

bottom of page