top of page

zo 31 okt

|

Vlaardingen

Zelf een Mala(ketting) maken.

Maak een schitterend cadeau voor jezelf

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Zelf een Mala(ketting) maken.
Zelf een Mala(ketting) maken.

Tijd en locatie

31 okt 2021, 10:30 – 16:30

Vlaardingen, Schiedamseweg 61, 3134 BB Vlaardingen, Nederland

Guests

Over het evenement

Maak zelf een schitterende Mala-ketting.

Een Mala is van origine een gebedsketting. Het woord mala betekent letterlijk slinger. Het is een gebedssnoer van kralen binnen het hindoeïsme en boeddhisme,en heeft een vergelijkbare functie als de rozenkrans in het christendom.

Mala’s worden al duizenden jaren gedragen en gebruikt tijdens het hindoeïstische en boeddhistische gebed (puja) en meditatie om mantra’s te tellen. Een Mala is een symbool van mededogen en wordt wereldwijd door steeds meer mensen gedragen. Je hoeft hiervoor helemaal niet religieus te zijn, een spiritueel pad te bewandelen of te mediteren. Je kunt een Mala ook gewoon dragen omdat je hem mooi vindt of om je te herinneren aan een bepaalde intentie en deze extra kracht bij te zetten.

De meeste Mala’s zijn gemaakt met een specifiek aantal kralen, meestal 108. De extra kraal die de Mala verankert, de ‘Goeroe-kraal’ genoemd, telt hierbij niet mee. Deze kraal dient puur om het tellen van de mantra’s te vereenvoudigen tijdens meditatie en staat symbool voor het kruinchakra. Deze mag niet worden gebruikt als gebedskraal maar markeert het beginpunt, keerpunt en eindpunt van de Mala.

Tijdens deze workshop maak jij jouw eigen en unieke Mala-ketting van halfedelsteen-kralen die jij zelf uitzoekt. De Mala wordt volgens de traditionele Boeddhistische methode geknoopt vanuit jouw intentie. Uiteraard word er alle uitleg en aandacht gegeven tijdens het maakproces. En aan het eind van de dag ga jij met een pracht van een Mala-ketting naar huis.

Aanvang: 10:30 uur

Afsluiting: 16:30 uur (richtlijn)

Investering: 120€

Inbegrepen is:

Alle materialen

Onbeperkt koffie/thee

Gezonde lunch (vegetarisch)

Snacks en lekkers

Deel dit evenement

bottom of page