top of page

Huisregels

Huisregels House of Maan & Mor Elmora

Huisregels zijn er om iedereen een prettige ervaring te geven. Lees daarom de huisregels alsjeblieft door zodat je hier kennis van hebt genomen. Het is voor de docent of workshopleider niet fijn om hier voor, tijdens of na de les/workshop op terug te moeten komen. Mochten sommige “regels” niet duidelijk zijn kan de student/deelnemer dit aangeven. Andersom zal de docent/workshopleider dit ook aangeven.

 

Deelnemen aan de les

Draag schone en makkelijk/prettig zittende kleding.

Kom fris naar de les en gebruik bij voorkeur geurloze deodorant,  geen parfum of andere geuren.

Rook jij, of kom je uit een omgeving waar gerookt wordt? Zorg dat je niet naar rookt stinkt, voor niet-rokers is dit een zeer onaangename geur die beslist niet onopgemerkt blijft.

Gezondheid, veiligheid en eigen verantwoording deelnemer

Deelnemen aan de les doe je altijd op eigen risico, luister daarom goed naar je lichaam en neem rust als dat nodig is.

House of Maan/docent/facilitator/vrijwilliger aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor lichamelijk en/of geestelijk letsel of blessures, verlies of schade, verband houdende met een bezoek aan House of Maan, het volgen van lessen en/of deelname aan Workshops, Trainingen, Events en/of Retraites bij, of andere activiteiten verzorgd door, House of Maan/Mor Elmora/docent/facilitator/vrijwilliger.

Licht de docent voor aanvang van de les in wanneer je klachten of blessures hebt. Overleg met behandelend arts of fysiotherapeut over het volgen van yogalessen bijvoorbeeld na een operatie, ernstige ziekte of chronische klachten.

Informeer de docent direct wanneer je zwanger bent.

 

Tijden

Kom op tijd. De yogastudio gaat 15 minuten voor aanvang van de les open. De deur wordt bij aanvang van de les afgesloten.

We raden je aan 5-10 minuten voor de les begint aanwezig te zijn, zodat je even tot rust kunt komen.

Je kunt op je mat gaan zitten en daar mediteren, ademhalingsoefeningen doen, stretchen, of gewoon even lekker liggen en genieten.

 

Kleedruimte

We raden deelnemers aan om zoveel mogelijk in yoga-kleding binnen te komen. Indien toch nodig; kleed je om in de kleedruimte (niet in de zaal). De kleedruimte is er ook om al je (persoonlijke) spullen achter te laten. Alles wat je niet nodig hebt tijdens de les blijft in de kleedruimte. Er zijn geen kluisjes aanwezig, laat daarom je waardevolle items zoveel mogelijk thuis.

Doe je schoenen uit voordat je de zaal betreedt.

 

Toiletgebruik

Er is een toilet aanwezig. Ons motto; als je moet dan moet je 😉 Dus gebruik het toilet gerust als het nodig is. Ga wel zitten, niet staan of boven de bril hangen, maar zitten. Een natte wc-bril daar zit niemand op te wachten, net als de spetters die op de vloer belanden, die vervolgens bij het in- en uitlopen overal naartoe worden meegenomen. Kortom: netjes zitten!

 

Persoonlijke items

Alle spullen die niet nodig zijn voor het volgen van de les blijven in de kleedruimte (jassen, tassen, beurzen, telefoons, sleutels, e.d.). Breng alleen yoga-benodigdheden de zaal mee in (mat en deken).

 

Telefoon en smartwatches

Digital detox time! Dus breng de online wereld alsjeblieft niet mee de zaal in.

Mobiele telefoons dienen uitgeschakeld te worden (of vliegtuigstand) en blijven in de kleedruimte.

Smartwatches dienen uitgeschakeld (vliegtuigstand) te worden of blijven in de kleedruimte.

 

In de zaal

Respecteer de rust en stilte van de yogaruimte. Iemand die voor de les behoefte heeft aan rust wordt daardoor niet gestoord.

Indien je dringende zaken nog niet gevraagd of gemeld hebt bij de docent doe dit zo rustig mogelijk.

Laat jouw koetjes en kalfjes evenals jouw persoonlijke items buiten de zaal!

 

Yoga benodigdheden

In de zaal zijn diverse benodigdheden aanwezig, deze kunnen tijdens de les door de deelnemers gebruikt worden.

Maak je matje na de les goed schoon en ruim alle spullen op zodat je de zaal netjes achtergelaten wordt.

 

Eten & drinken

Eten is niet toegestaan in de yogaruimte. Bij voorkeur ook geen drinken meenemen in de yogaruimte. Het wordt afgeraden om tijdens een yogales te drinken volgens de yoga-leer. Indien noodzakelijk, dan alleen water in een afgesloten flesje of bidon.

Drink voor en na de les voldoende.

Eet liever niet gedurende 2 á 3 uur voor de les en beoefen geen yoga op een volle maag. (Eventueel een stukje fruit.)

 

Aansprakelijkheid en eigenrisico

House of Maan/docent is niet aansprakelijk voor verlies, diefstal of beschadiging van persoonlijke eigendommen.

Aanwezigheid en deelname is op eigen risico, fysiek, mentaal, emotioneel en financieel. House of maan en/of docenten/organisator/medewerkers/vrijwilligers kunnen nooit aansprakelijk worden gesteld voor verlies, diefstal, beschadiging van persoonlijke eigendommen, letsel of ongeval.

 

Naleven woordwaarden en (huis)regels

House of Maan behoudt zich het recht voor Studenten en Deelnemers die naar haar mening de (huis)regels en/of voorwaarden niet naleven de toegang tot House of Maan te ontzeggen en/of het Abonnement van de betreffende Student te beëindigen of de Deelnemer de toegang tot de Les of Workshop te ontzeggen zonder terugbetaling van eventueel reeds betaalde gelden.

 

Een extra toevoeging aan de huisregels i.v.m. Covid-19

Blijf niet onnodig lang hangen/kletsen in de kleedruimte, maak ruimte voor andere deelnemers.

Heb je een besmettelijk virus opgelopen? Blijf thuis!
Hebben jouw huisgenoten een besmettelijk virus opgelopen? Blijf thuis!

Ben je onlangs in een omgeving geweest waar een besmettelijk virus heerst(te)? Blijf thuis!!

bottom of page